Strategisch samenwerken

Training

Het spreekt zo vanzelf, ‘samen werken’, wie wil dat nou niet? Waarom scheppen (te) veel samenwerkingen dan toch zoveel uitblijvende verwachtingen. Er wordt welwillend veel tijd aan besteed, met allerhande middelen in geïnvesteerd. Maar het rendement blijft achter, soms uit, in klant- en/of medewerkerstevredenheid, prestaties en ander rendement.

We denken te weten hoe het moet, nemen aan dat de ander dezelfde gemeenschappelijke doelen kent. En eenzelfde referentiekader heeft. Om maar niet te spreken over opvattingen over ambities en prioriteiten. Deze en nog veel andere veronderstellingen menen we te weten, maar verderop in de samenwerking blijkt dat niet zo te zijn.

Wij richten ons op de voorbereiding, vanuit een gedeelde visie op samenwerken, eerder vanuit het verbinden van eigen belangen dan de vanzelfsprekende gedeelde belangen. Onderkennen van tegengestelde belangen. En een aanpak in vier fasen: ben jij er zelf klaar voor, kies de beste partners, kom tot een overeenkomst en dan de implementatie.

We richten ons ook op bestaande samenwerkingen. Want het is normaal dat de leercurve niet rechtlijnig omhoog gaat. Sterker nog, wil het ‘performen’ dan zal het af en toe ook een beetje moeten stormen. Zowel intern als met uw partners. Zowel in de opdracht- als opdrachtnemersrol. 

U kunt zich laten trainen in maar liefst 21 onderscheidende succesfactoren van succesvol samenwerken. Met slechts een investering van 1-2 dagen tijd verschijnt u goed aan de start of verrast u alsnog uzelf en partners met het beoogde rendement.

Omvang
Afhankelijk van de doelgroep een 2 daagse training of 2 dagdelen.

Kosten
Vraag altijd een offerte op maat.

Doorlooptijd
2 dagen.

Beoordeling
Deelnemers waarderen deze module met een 8.3 op een schaal van 10.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info