Interim management

U heeft tijdelijk behoefte aan een leidinggevende. Ter ondersteuning van uw organisatie of afdeling. Voor extra capaciteit of een waarneming van iemand die een periode niet beschikbaar is. Voor uw opdrachtgevers, medewerkers en managementteam. Voor het borgen van uw dienstverlening aan uw klanten en de werkprocessen. Al dan niet om een periode te overbruggen omdat een verandering zich aandient of een hernieuwde strategie later wordt geïmplementeerd.

Management, er zijn boekenkasten over vol geschreven. Al die methoden zijn theoretisch juist. Uw mensen verstaan hun vak. Managen is dat ook, zeker aan vakspecialisten en experts in uw eigen organisatie. Die verwachten hierin ook een professional. Dus wat is nu precies uw behoefte, welke visie past bij uw situatie, waarin zijn uw medewerkers prima zelf leidend en wat is dan nog nodig en in welke leiderschapsstijl?

Interim Management

Laten we het noemen: leiding geven als ‘strategisch pragmaticus’. De bedrijfsstrategie kunnen vertalen naar pragmatisch management, voor uw klanten, management en medewerkers. Wij richten ons op continuïteit en gezamenlijk resultaat. Waar iedereen meerwaarde aan beleeft, zowel uw klant, uw organisatie als de medewerkers zelf. Zo dat uw organisatie naadloos verder kan als het managen weer geheel aan uw eigen directie of manager wordt overgedragen. Zo maken wij ons graag weer overbodig.

Functierol
Lijnmanager.

Omvang
Klantafspraken nakomen en bedrijfsdoelstellingen effectief behalen. Last but not least tevreden klanten, stakeholders en medewerkers. Vanuit uw strategie, meer jaren bedrijfsplan of afdeling jaarplan.

Kosten
Vraag altijd om een offerte op maat.

Doorlooptijd
Enkele maanden; gemiddeld 3 tot 4 dagen per week.

Ervaring

Ruim 25 jaar ervaring, binnen directies en managementteams van kleine tot grote bedrijven, leiding gevend aan 5 managers en voor groepen van 50-125 medewerkers.

Beoordeling
Onderhoudskosten vastgoed van jaarlijks 10% overschrijding naar -25% van het jaarbudget in een jaar tijd.